вторник, 29 януари 2013 г.

Самоубийството !

Това е болезнена тема. За която много малко хора говорят. Както ги е страх от смъртта, така хората ги е страх и от мисълта, че може някой да си посегне на живота. Но най-страшна е мисълта, това да стане и ти да не можеш да го спреш или да не си обръщал внимание на призивите на човека за помощ, на писмата, които е оставял, дори на писането на завещание. На малките неща, които са били скрити сигнали, че нещо се случва вътре в него и, ако ти разпознаеш тези сигнали ще можеш да му помогнеш навреме.


Неуспешните опити за самоубийство за сигнали, че този човек има нужда от внимание, грижа и от подкрепа.

По - често към хапчета прибягват жените .
Като цяло в тази крачка, мъжете са по - смели. Когато вземат това решение, те се опитват на всяка цена да постигнат желаното. Прибягват съм пистолета или бесилката.

Жените си режат вените, скачат отнякъде или намират други начини, за да се погубят.

След продължителна депресия те могат да вземат това решение и да започнат даже да правят план как да го изпълнят. Бъдете нащрек за всякакви сигнали.Със сигурност това действие е планувано, както и мястото, така и оръжието или инструмента, с който ще се направи.

Избягвайте мисълта - Това няма да се случи около мен никога.

Никой не е в състояние да знае как ще се чувства във всеки един момент от живота си . Никой не знае какво ще го изкара извън равновесие - напускане на работа, напускане на семейство.

Зад тези опити се крие отчаяното, тъжно е самотно - ПОМОГНИ МИ !

Тези хора не са психически лабилни . Те може дълго време да са сдържали в себе си, да са били силни повече време, отколкото трябва. 

Нерядко военните, които не могат да преработат стресовите ситуации в работата, недълго след това посягат на живота си, а не малко пъти първо на семействата си, а после на тях самите.

Не подценявайте състоянието на човека до Вас, обръщайте внимание на малките, скрити сигнали, които много хора не забелезвят. При нужда потърсете помощ и бъдете силни, защото сте направили огромна крачка, за да спасите някой. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар