петък, 16 декември 2016 г.

Ексхибиционизъм

Ексхибиционизмът - прекаленото, натрапчиво разголване и оголване на половите органи. Предимно ексхибиционистите са мъже - боязливи, с ниско самочувствие, въшно и привидно изглеждат смели в това, което правят. Желаят да видят в лицето на жертвата уплаха, изненада, огорчение, възмущение. Всеки белег на подобна емоция ще ги възбуди още повече. Интересното тук е, че крайната им цел не е да осъществят полов контакт с въпросната жертва. Наред с парафилиите, воайорството и ексхибиционизма попадат в сексуалните отклонения. Психиатрията, психологията и сексологията се интересуват от тези състояния.
Местата, сред които те се подвизават са градинки, паркове, тъмни улички, а отскоро се срещат и в градския транспорт.
Противодействието на ексхибиционизма е или човек да не обръща внимание на случващото се или да го приеме с насмешка.
Това действие е наказуемо, тази проява на непристойно поведение е акт, който внася освен смут в хората, е в състояние да остави и травма в човека, в зависимост от неговата личност.
Член 325, алинея 1 от Наказателния кодекс постулира твърдението, че който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи ясно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с поправителен труд, както и с обществено порицание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар