понеделник, 3 декември 2012 г.

Взаимоотношенията родител - дете

Това са едни от най - важните взаимоотношения в света. Още от самото начало, от раждането на човек се формират най - съкровените връзки.Връзката майка - дете.Следващата най - важна - баща - дъщеря. Формирането на тези взаимоотношения по натам слага основите на любовните взаимоотношения, които ще изпитва детето.Тази изключително силна връзка е вечна. Дори да се скарат родителите с децата си, или да заминат надалече, те са сформирали спомени, мисли, емоции.Първата, най - архаична майка, първият обект на любов - това е гърдата на майката. На там е насочена цялата сила и енергия на малкото бебе - то се нуждае от храна, закрила и любов. Всичко получава от своята майка. От нейната плът, от нейната гръд.
Връзката баща - дъщеря също е много силна. Бащината фигура изиграва голяма роля в живота на малкото момиче.Тя живее с представата, че някой ден ще намери човек, точно като "тати". Той ще я защитава, ще я закриля и тя ще си е неговата принцеска. Момичето може цял живот да търси своя баща, ако не е в добри отношения с него. Може да се притеснява дали ще намери достатъчно добър мъж, като баща и.
Най-важните и най-красивите са семейните взаимоотношения, които по натам предавате и на Вашите семейства , на Вашите деца и от там насетне те на своите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар