събота, 5 април 2014 г.

Няколко съветчета

Хора, стремете се да ви заобикалят само положителни, усмихнати, умни хора. Не прекарвайте времето си с намръщени, нацупени, вечно мрънкащи хора. Те ще ви съсипят, ще ви изтощят както физически, така и емоционално.Бъдете заобиколени от спокойни, уравновесени хора, които ще ви изслушат, ще поговорят с вас, няма да ви натоварят. Много хора ви смятат, че човека е кошче за емоционални отпадъци.Не гледайте на него така, той е човек като всеки друг - с мисли, емоции, чувства, страхове, разсъждания. 

Трудно е да изградиш доверителна връзка с другия човек, особено ако си по принцип по мнителен и недоверчив човек. Но тази връзка е важна за пълноценното ви общуване.Не се постига нищо без доверие.

Прекарвайте повече време със семейството си, за да ги опознаете още по - добре, да видите отблизо не само положителните им качества, но и отрицателните им. Разгледайте ги и ги преценете. Да, те са вашето семейство, но това не значи че са безгрешни.

Имайте ценно, важно време само и изцяло за себе си. Отидете на вашето любимо място, прекарайте нужното време със себе си. Разсъждавайте, мислете си глупости, яжте каквото искате или просто отидете на пейка в парка - сам с мислите си. Сам с най - предания човек, това сте вие самия.

Не си губете времето с хората, които не оценяват времето като един важен интервал от живота, не си губете времето с хората, за което времето не е ценно.Оценете вашето време и го запълнете с хубави хора, хубави емоции.

Не се карайте, не спорете, просто не го правете. Защото малките спорове ви превръщат в човек, който изведнъж започва да спори с всеки за всичко. Изведнъж вие се замисляте, че сте започнали да спорите на продавачката в магазина, на служителката в библиотеката или на непознати в социалната мрежа.

Не сдържайте злобата в себе си, набийте проклетата възглавница, покрещете в гората, отидете на фитнес, псувайте на воля пред огледалото, но не сдържайте ненужната злоба и агресия, тя просто трябва да се изхвърли от вас.

Казвайте Извинявай, Съжалявам, Прости ми, Оценявам го.. обичам те вече стана много използвана дума и вече се изгуби истинския и смисъл. От постоянното обичам те , забравихте и другите важни думи. Когато човек ги чуе, той наистина ще ги оцени. Казвайте ги и на вас ще ви олекне повече.

Бъдете себе си, оставете маската вкъщи, не играйте роли.. ще се объркате, побъркате. На работата ще сте едни, вкъщи други, пред приятелите трети. Бъдете себе си, вашата уникалност ви прави толкова забележими и толкова значителни.

Станете по - отговорни, а за работохолиците съвет - почивайте си повече, насила ако трябва, имайте си период в който да излезнете от работа, да се разходите, отидете на кино...

Обичайте, но първо обичайте себе си, оценявайте се, после обичайте някой друг, оценявайте и него и неговата любов, след това оценете всичко това, което сте направили и създали заедно. Оценете вашата обша и всемогъща любов .

Стига толкова съвети, защото никой не ги спазва, всеки живее по свой начин, но дори и едно нещо да промените в себе си, ще усетите разликата. Бъдете себе си, живейте както сметнете за добре, не се променяйте, променете нещо малко, незначително, нещо което ви дразни. Но не докосвайте цялостния ви образ, той е прекрасен наистина!

Няма коментари:

Публикуване на коментар