понеделник, 2 юли 2018 г.

Нарцистичните рани, които понасяме.











Отхвърлянето е една дълбока и болезнена нарцистична рана. Моментите на отхвърляне в семейството, в работата. Голяма част от хората не успяват да се справят с отхвърлянето и с нанесените нарцистични рани. Те запазват и таят гнева надълбоко в себе си, това им причинява междуличностни конфликти или при продължително таене на гнева и обидата е възможно да се стигне до психосоматични болки.
Нашето его е пострадало, нанасена ни е рана, която не кърви, но боли. Нарцистичната рана може да се срещне при всички видове личности - и при депресивни, тревожни, нарцистични естествено.
Раздяла с любимия човек - това се бележи с дълбока нарцистична рана. Отказваме да приемем, че той ни е отхвърлил или, че е избрал друг обект на любовта .
Смърт, траур - Освен депресия и меланхолия, нас ще ни споходи и белега на нарцистичната рана. Биха последвали обвинения, както и чувство за вина.
Пренебрежително отношение към нашите успехи, независимо дали в работата или в личния живот - това също би накърнило нашето его и би нанесло на организма и на психиката ни нарцистична рана.
Раните могат да бъдат много по вид, но ние трябва да се научим как да ги лекуваме, как да се предпазваме от тях.
След всяка рана ставаме по - силни и започваме да се учим как да съхраняваме пълноценно психиката си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар