понеделник, 28 януари 2013 г.

Емоционални изнудвачи

Тези хора може да са навсякъде около теб. Това да е мъжът ти, шефа ти, брат ти, дори и баща ти.Те искат на първо място да притежават контрол над теб.Целят да те направят своя собственост. Обвиняват те постоянно, че му изневеряваш. Иска да има контрол както над теб, така и над живота ти, финансите ти, личното ти време, а и често над семейството ти.Той често е на настроения. Обвинява те, иска да се чувстваш виновна, за да може да те манипулира по - лесно.Непостоянен е, често думите му не отговарят на действията.Арогантен е , не уважава жените.Иска винаги да е пръв, да си наложи мнението, да те притисне, за да го подкрепиш и да му признаеш, че е прав.

Не забравяйте Емоционалния тормоз е също толкова жесток, колкото и Физическият . 
Никой няма право да Ви тормози.Осъзнайте се навреме и не ставайте поредните жертви на някой комплексиран мъж. 

В началото тези мъже изглеждат и СА красиви, умни, самоуверени, но също толкова мнителни, потайни и скрити.

2 коментара:

  1. И в допълнение мога да кажа няколко думи от личен опит. Харесват 2 типа жени- 1) такива които могат да притежават и 2) такива, с които могат да се конкурират. Който и от двата типа да сте, не ви завиждам. Очаквайте да се превърнете във вещ или да бъдете мачкана и подценявана, докато не ви принизят до предмет. Той е господин "Перфектен", дори когато не е прав. Има нужда да ви тормози, за да се чувства добре и пълноценен. Тормозът му НЕ Е израз на грижа (както ще ви увещава)и не е с цел да ви направи съвършена. Тормозът му обикновено показва собствената му прикрита несигурност. Наказва ви заради товар от предишна връзка или проблем в детството си, който на зрели години все още не е превъзмогнал. Няма правилна стратегия за излизане от тази ситуация, освен 1- палите джапанките и колкото се може по-надалеч. С тези хора раздялата е трудна. Те винаги искат да могат да се върнат назад. Вие нямате право на избор, защото по правило вещите не решават и нямат собствено мнение. Не вие го избирате, а той вас. Поне това е логиката на господин "Перфектен". Комплексите на този мъж често го изстрелват "по високите етажи". Той е чаровен, внимателен, на моменти изглежда като свръх загрижен. По какво да го познаете? Телефонът му винаги е изключен , когато вие го търсите, но се сърди, когато не му вдигате, не отговаряте на обажданията му или не му цепите басма. Представя се за много добър приятел, но не допуска никого прекалено близо. Нещо повече. Близостта го плаши. Да го опознаеш добре означава да го обезоръжиш и да отнемеш предимството му. Обича да контролира всичко- дори най-обикновено ходене на кафе. Винаги нещата трябва да се случват на негова територия. Изкарате ли го от зоната му на комфорт лесно губи самообладание или тонът му се изостря до грубост. Тези хора мислят, че са гениални и всички други са длъжни да им се възхищават. Те са властни, безцеремонни и деспотични, често поддържат добра спортна форма, но тренират агресивни спортове. Обичат да слушат хвалебствия и комплименти повече от останалите, но ако се опитате да сте обективна или да критикувате поведението/качествата/ работата им, моментално ще си изпросите скандал. :))))) Толкова от мен. Ако притежателката на блога прецени, че не е уместно, може да не го публикува.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. много интересно четови се оформи. искам и аз да добавя някои щрихи за цвят. Емоционалните манипулатори се стремят на първо място да отнемат вашата сигурност и увереност в самите вас, в мислите и чувствата ви. За тях черното бързо се превръща в бяло, после в сиво, после пак в бяло и така до безкрай. Често ще ви изкарат луда, истеричка, объркана. За да постигнат своето, а то най-често е да продължите да ги обливате с любов, внимание и обожание, ще ви заливат с клетви в любов, обещания за светлото бъдеще, сълзи и драматични излияния. Няма да бъде спестено и желание за самоубийство и дори убийство като крайна мярка. Обикновено не се стига до там, тъй като емоционалните манипулатори обикновено са СТРАХЛИВЦИ. Те затова са и манипулатори, защото се страхуват да ви кажат истина в очите. А тя обикновено е следната - те не ви обичат достатъчно, или не ви заслужават. Вие преценете какво заслужавате!

      Изтриване