вторник, 29 януари 2013 г.

Как да възпитаме детето си правилно?

Няма човек на този  свят, който да не се притеснява, че ще възпита детето си зле, или че няма да може да му даде точния пример. Нормално е да се притесняваме, след като самите ние може да сме били възпитани неправилно и да не можем да изградим своя модел за това кое е правилно и кое не .

Ясно е, че всеки ще каже - Не бий детето, не му се карай.
А колко малко хора ще кажат - Но и не го разглезвай, не му се подчинявай.

Правилният начин е този, който самите ние ще усетим като сме сред децата си.Няма строги правила и забрани, но не се толерират и затрупването с неща, играчки, любов - без истинско разбиране на чувствата на детето.

Повече от ясно е, че не трябва да се държим зле с детето, не трябва да омаловажаваме неговите "прищявки". Трябва да го поощряваме, да му казваме, че го обичаме.
Детството - този момент от живота се всеки го помни. Вашето дете също ще го запомни, за това направете за него този спомен добър и цветен.

Нека то да се гордее с родителите си. Не го наказвайте, не го карайте да стои в ъгъла на стаята, да мълчи или да го лишавате от нещата, които обича.
Или ако правите неща ги правете в мярка. В противен случай, то ще ви намрази ...

Имайте търпение когато учите с него, отделяйте му необходимото време.
Когато говорите с Вашия партньор/съпруг/съпруга НИКОГА не използвайте израза - То не ни разбира !

Детето попива като "гъба" . То успява да чувства вашите емоции и да ги разбира.

Когато Вашето ангелче направи беля, не му се карайте, направете му внимателна забележка, че това не трябва да се прави така, а трябва по определен начин.
Детето е отражение на ВАС, не го превръщайте в същество, без амбиции и чувства. Оставете го само да избере своя път и го подкрепяйте.


Няма коментари:

Публикуване на коментар